חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הלאומית לשיכון בישראל בע" נ' צברי

תאריך פרסום : 27/01/2012 | גרסת הדפסה
תא"ח
בית משפט השלום נתניה
43154-07-11
23/01/2012
בפני השופט:
סמדר קולנדר-אברמוביץ

- נגד -
התובע:
עמידר חב' הלאומית לשיכון בישראל בע"
הנתבע:
מיכאל צברי

החלטה

תביעה בהליך של פינוי מהיר שהוגשה על ידי התובעת לפינוי הנתבע המתגורר בדירה בבעלות התובעת.

בכתב הגנתו טען הנתבע שהדירה אומנם הושכרה לגב' צביה טוך אולם הוא התגורר עימה במשך השנים שעברו וניהל עימה משק בית משותף. על כן הינו זכאי להמשיך להתגורר במושכר מכח היותו "הידוע בציבור" של הגב' טוך שנפטרה.

ביום 4.12.11 הוגשו מסמכים על ידי התובעת לפיהם הועדה העליונה במשרד השיכון אשר דנה בעניינו של הנתבע דחתה בקשתו להקניית זכות חוזיות בדירה.

בדיון שהתקיים ביום 8.12.11 , ולאור הצגת מסמכים אלה, טענה התובעת שאם הנתבע מבקש להשיג על החלטה הועדה העליונה עליו לפנות בדרך של עתירה מנהלית.

בהחלטתי בדיון קבעתי שאכן הדרך הפתוחה בפני הנתבע לערער על קביעת הועדה הינה בדרך של עתירה מנהלית. כן אפשרתי לנתבע שהות של 14 יום להודיע כיצד מבקש להמשיך לנהל הגנתו.

הנתבע הודיע ביום 21.12.11 שמבקש להמשיך לנהל התיק בבית משפט נכבד זה.

לאור החלטתי בדיון, קבעתי שעל הנתבע ליתן תגובתו לטענת התובעת שאין לבית משפט זה כל סמכות עניינית לדון בתובענה שכן קיימת החלטה של ועדה עליונה.

הנתבע בתגובתו טוען שסלע המחלוקת הוא בשאלה האם התגורר הנתבע עם המנוחה, כאשר יש לברר ענין עובדתי זה קודם באמצעות הבאת ראיות. רק לאחר שתידון שאלה זו ניתן יהיה לפנות בעתירה מנהלית.

אכן יש ממש בטענות הנתבע, שכן ראשית יש להכריע בשאלה האם הינו ה"ידוע בציבור" של המנוחה אם לאו. רק לאחר הכרעה חיובית בשאלה זו, ניתן יהיה להעביר הדיון לדרך של עתירה מנהלית על קביעת הועדה העליונה.

משכך אם מסכימה התובעת לכך שמבחינה עובדתית הנתבע הינו ה"ידוע בציבור", מבלי שהדבר יהווה הודאה כלשהיא בזכותו להמשיך להתגורר במושכר תודיע היא לבית המשפט עד ליום 1.2.12 במצב זה, אם לא תוגש עתירה מנהלית על ידי הנתבע 21 יום לאחר הודעה זו, ינתן פסק דין המחייבו לפנות הדירה.

אם טוענת התובעת שהנתבע אינו בגדר ה"ידוע בציבור" תגיש היא תצהירי עדות ראשית מטעמה עד ליום 22.2.12 הנתבע יגיש תצהירי עדות ראשית מטעמו עד ליום 22.3.12

נקבע לקדם משפט לאחר קבלת התצהירים ובנוכחות הצדדים ליום 13.5.12 שעה 9.00.

ניתנה היום, כ"ח טבת תשע"ב, 23 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ